Så här ligger det till..

Mitt objektiv har kommit och jag har ingen dator för tillfället, sitter på mammas och pappas just nu, men där finns det inget program för mina bilder. Sådär typiskt!
Men jag fotar för fullt just nu så det lär spruta in bilder sedan när jag får tillbaka min egna dator..

Så fram tills dess kommer det nog bli relativt tyst här. Är ju hemma 1,5 vecka till och sen är jag på resande fot i 2 veckor, men sen borde min dator vara lagad tycker jag. Brukar ju gå ganska så segt sånt så..


Nybakta kanelbullar


Finns det något så ljuvligt som nybakta kanelbullar med ett glas mjök till?

Kåvepenin

Jag var efter många om och men och tränade ett jättelätt pass igår och det kändes såklart tungt efter att ha varit borta men samtidigt kände jag mig rätt pigg i kroppen.
Men ack så fel man kunde ha. Några timmar efter passet blossade det halsonda upp igen och vid 8 idag var det dags att boka en läkartid för min hals. Har redan varit förkyld nu i 2 veckor med halsont,hosta och ögoninfektion så det var lika bra att se efter vad som inte stog rätt till.

Läkaren konstaterade svullnad och en massa vätskefyllda blåsor i halsen och skrev ut Kåvepenin åt mig, som jag ska äta nu i 10dagar. Så jag håller tummarna på att det är en infektion och försvinner nu, för om det är ett virus kan det gå lite hur som helst. För om 12 dagar måste jag vara frisk, för då ska jag hoppa på tåget ner till Stockholm för en veckas träning.

Så det var kanske tur i oturen att förkylningen kom nu och inte om 2 veckor!

Måndag!

Har inte fått så mycket gjort idag, utan det har mest blivit en lugn dag. Fört över lite filmer och musik till externa hårdisken, nu är det bara lite bilder och små kraffs kvar.. Sen strosade jag och mamma på stan en sväng, men var inte på något shoppinghumör så jag köpte ingenting, vilket var bra!
Nu funderar jag på att träna, men har inte bestämt mig ännu. Är lite små förkyld ännu så antingen kör jag ett väldigt lugnt pass eller så vilar jag till onsdag..Beslutsvårigheter!


En bild från helgen

Kejsarkrona


På tal om..

..ingenting så skickade jag in en bild till NSD i torsdags. Till sidorna familjeliv och redan på Fredagen var min bild inne bland några andra läsarbilder. Alltid roligt att dom väljer att publicera den!

Klicka på bilden för att se fler av läsarbilderna.

Helgen i Kangos

Helgen har som sagt tillbringats i Kangos hos min Farmor och det har faktiskt varit riktigt avkopplande. Passade på att övningsköra både på dit och hem resan, så nu har jag kört lite mer landsväg också. Annars har helgen innehållt en massa fotande, promenader, cykelturer, läsande, solande, god mat och så har jag sovit i princip klockan runt. Så rätt så skönt måste jag påstå att det har varit!


Jag kommer väl slänga in lite bilder då och då, får se när jag hinner. Måste nämligen tömma hela datorn och installera om allt och se om det hjälper mot mina avstängningsproblem, annars lär jag vara utan dator ett par veckor.. Bara hoppas det funkar!

Debattering!

Efter ha läst runt på lite bloggar, då främst inom foto så insåg jag att det varit en väldig debatt om hurvida man ska redigera sina bilder eller ej. Det väckte mycket starka åsikter bland många läsare och även mig!

Vad är det för fel på att redigera sina bilder? Foto är en slags konstform där kameran är ens verktyg, det viktigaste verktyget.. När kameran sedan ska förmedla det man såg just i fototillfället dras färgerna ner och bilden upplevs lite dimmig. Så för att återge hur det egentligen såg ut använder man t.ex. photoshop.
För hur bra bilden än är från början finns det alltid något man kan förändra och på så vis få en ännu bättre bild, så varför inte ta den möjligheten?

Är man då en sämre fotograf för att man redigerar bilderna? Det måste ju vara de dom syftar på..

Dagen i sig!

Vaknade i morse och mådde rent ut sagt skit. Helt hängig, hostig och hade dessutom fått ögoninfektion igen, men efter några timmar blev det bättre och jag fick lite energi igen! Gjorde några distanstester och kollade upp vad jag ska läsa lite mer på och insåg att det kommer bli lite knappt med tid att plugga inför teoriprovet och uppkörningen. Så efter några tester skulle mamma och pappa och handla så jag passade på att följa med så jag fick övningsköra!
Så idag har jag faktiskt gjort två vettiga saker, på en ledig dag!

Blev lite rastlös där mot kvällen men då kom Carro och hämtade upp mig och vi satt mest och pratade medan Jim och Jesper roade sig framför något spel.
Och nu är jag hemma för ett tag sedan, ska ta tag i packningen snart, för imorgon bär det av till Kangos och där lär jag bli till söndag/måndag!

Tar iallafall med mig 3:e boken i Twilight-serie och kameran så jag lär ha något att sysselsätta sig med. Sen hörde jag talas om att det skulle bli kanonväder så får se hur det blir med den saken!

Nånå, ha en bra helg!

Kewin


Måste slänga upp en bild jag fångade på Kewin under helgen när mamma och pappa agerade barnvakt. Den här unge mannen ville inte sitta still så är bra att bilden blev skrap över huvetaget!

Snart min..


Bild lånad från cyberphoto.se

Har även beställt ett nytt objektiv ikväll, det blev en Tamron AF SP 90/2,8 Di Macro 1:1 som jag tittat på i säkert ett halvår. Men nu så är den snart min! Ska bli riktigt kul att kunna fota lite macrobilder, men det som även är bra är att objektivet även passar bra till porträtt och landskapsfotografering. Alltså precis det jag behöver!

Onsdag!

Har inte haft allt för mycket för mig idag. Var med Jonte på dagen och tog det mest lugnt medan han packade det sista. Han åker ju nämligen till Piteå och närmare bestämt Pdol ikväll..
Känner mig otroligt rastlös men samtidigt känner jag inte direkt för att göra någonting heller, har en jäkla hosta så är nog kanske bäst att man håller sig hemma ändå!


Snart verkar det bli att äta lite jordgubbar och kika lite på tv, det får bli min kvällsunderhållning!

En blå gammal cykel..


En såkallad kärringhonda med korg kan till och med få mig att cykla några mil, jag som inte alls gillar att cykla annars..
Tänk vad smala däck och en skön sadel kan göra, sen är det ju ett litet plus om man har cykelkorg, då är kärringhondan komplett!



Ca'n Pastilla


Allt är bokat och klart sen en vecka tillbaka.
Nu inväntas datumet!

Backspace!

Fingrarna knapprar snabbt in orden på tangetbordet. Orden blir till meningar och meningarna bildar en text. En kort fundering innan det högra långfingret snabbt flyttar sig till backspace och håller inne..  Lika snabbt som orden kom dit försvinner dom..

20juli


Båtskärsnäs 2009

Yesterday!


Några kilometer från Frevisören finns denna vackra plats

Gårdagen gick snabbt, tillbringade nån timme på Gruvtrollets lekland tillsammans med Kewin och lek blev det! Följde med och hjälpte Kewin upp för alla hinder och ned för en massa rutchkanor så jag fick leka av mig på samma gång..
Efter en pizza fastnade jag och Jonte i soffan resten av kvällen och tittade på film innan det blev godnatt. En bra kväll för mig som fortfarande är riktigt förkyld, hujj!

Pappersbruk


Pappersbruket i Kalix syns på mils avstånd

Har inte så mycket att säga om mina dagar för tillfället, de spenderas till det jag känner för,för tillfället! Men är ganska lugnt ändå när jag gått och dragit på mig en riktig förkylning med halsont och hosta..
Nu är det i varje fall dags att hoppa i säng, Godnatt!

Kalix


Fridfullt!


En underlig färg på himlen, men ack så vackert!

Hemma efter en vecka på resande fot,en vecka som tillbringats vid norrbottenskusten. En vecka med sol,bad,bastu,shopping och god mat!

Härligt träningspass!

Blev en riktigt hårdkörare idag då jag fick experthjälp av en gubbe som jobbar som personlig tränare i thailand. Han körde riktigt hårt med mig och lastade på en hel del vikter som jag aldrig själv skulle försökt på ens!
Efter ett pass på över 2 timmar och med möra ben gick jag hem med ett personligt rekord i vändning, ett personligt i frontbenböj och en tangering av mitt stötrekord i bagaget!

Trots de personliga rekorden måste jag nästan säga att tangeringen av stötrekordet kändes bäst, eftersom jag varit skadad i många månader i axeln och nu är tillbaka i min gamla form som jag hade för drygt ett år sedan!

Det här passet hjälpte mig att pigga upp en grå och trist måndag!

Rose..




Har inte blivit mycket till text här inne på ett tag, men det känns rätt fullt upp som det är ändå. Har jobbat eftermiddag hela veckan, vilket jag även gör imorgon. Det är dock sista skiftet för hela sommaren vilket medför lite blandade känslor. Visst kommer det bli hur skönt som helst men kommer ändå sakna alla mina roliga jobbarkompisar..

Har inte så mycket mer att tillägga för idag och kanske inte för några dagar frammåt, men sticker väl in med lite bilder emellanåt. För det sägs ju att en bild säger mer än 1000 ord!

Dödens trött!

Har klivit upp för ett tag sedan men det var motvilligt! Men jag börjar jobba om drygt 4 timmar och vill hinna ha lite fritid innan så det var bara att pallra sig upp..
Man blir såklart extra trött när man vet att man har 3 skift kvar tills man får sin semester.. Snart så snart.

Semesterns planer är inte klar på långa vägar, det speukleras hit och dit men utan desto större framgång. Så vi får se vad som händer och sker, för bort från stan måste man en sväng iallafall!


Följ min blogg med bloglovin

Black and white








Sanna, 20, Kiruna