Halloween

Har nyss klivit upp, ska slänga i mig frukost,hoppa i duschen och invänta att Caroline och Angelika dyker upp här. För vi ska nämligen fixa våra utstyrslar till ikväll och sen drar vi vidare ned mot Angelika och startar maskeraden!


Kvist

Hjälp vad detta lov springer iväg... Det är redan fredag och lovet är snart över. Men ännu väntar något roligt!

Imorgon blir det maskeradfest med en hel massa vänner, blir nog grymt kul skulle jag tro!


En ensam brevlåda...


Godmorgon!

Gårdagen började med en rolig fotopromenad med Caroline. I nästan 2 timmar var vi ute och rastade kamerorna. Är roligt att man har nån som vill följa med ut och fota, kan vara lite tråkigt att gå ut själv hela tiden!

En träning och en film senare slocknade jag och har sovit fram tills klockan 10. Nu ska jag kika igenom bilder och pyssla på här!

En bild, tre versioner

Vilken version gillar ni bäst? 1,2 eller 3?

Dimma!

Lite smådimmigt när jag var ute nyss! Och här hade dimmat lättat ganska mycket!


Lov!

Nu har höstlovet infunnit sig, eftersom jag inte har någon skola imorgon! Känns skönt att få vara ledig nu ett antal dagar och slippa tänka på allt som har med skola att göra..

Dagen har gått fort som vanligt, svets,prov, ett hål som jag utnyttjade till en löprund på 5 km och sen projekt och företagande! Har precis kommit med frusna tår,kinder och händer. Har nåmligen tagit ut kameran för en liten tur, var sån himla fin dimma, så kunde inte låta bli!

Motljus!

En bild från Luleå förra veckan, inte direkt märkvärdig men jag gillar den ändå!


En annan rolig grej...

för ett tag sedan skickade jag in en bild i en fototävling som Naturhistoriska museet i Stockholm annordnade. Temat för fototävlingen var "naturen är häftig", och jag skickade in en bild för skojsskull. Igår fick jag ett mejl om att en jury hade valt ut min bild, vilket såklart var jättekul :)

Dessutom skulle jag få ett presentkort till cosmonova (inte vet jag när jag ska kunna anväda det dock) men ändå,och det roligaste av allt var att min bild ska visas upp i en monter för alla museets besökare mellan november och januari.

Tisdag!

Skolan har gått relativt snabbt idag även fast det har varit ganska tunga lektioner. Har iallafall hunnit beställa studentmössan efter många om och men..
Gavelin var också förbi och vi fick veta våra praktikplatser, som vi går ut på 2 dagar i veckan mellan vecka 45-03.

 

Får se hur det blir att vara där, säkerligen lite annorlunda mot för LKAB. Men det blir säkert bra!

Tack så mycket!

Har precis fått veta att jag vann fototävlingen hos stinamanda, vilket var riktigt roligt! Måste tacka alla som tog sig tid att rösta på min bild, för det här gjorde min dag!


De senaste dagarna...

I torsdag tog jag och Jonte tåget söderut. Han hoppade av i Boden för att gå och göra ett flertal tester medan jag åkte vidare mot Luleå. Började dagen med att gå omkring med kameran en sväng innan resten av dagen spenderades på affärer. Hittade 2 kjolar och ett par skor som jag slog till på, så det blev relativt billigt!
Kikade mest julklappar och hittade faktiskt hela 4 böcker jag vill ha, så de kanske blir sak man kan önska sig..

Testerna drog ut på tiden, men som tur var kunde jag lägga mig på en skön hotellsäng och vila mig tills det blev dags för middag kring 8 snåret.

Fredagen börjades med en snabb runda på stan, då Jonte ville hinna hitta nån tröja. Kring 12 var vi klar och kusin Anton kom och plockade upp oss och resan hem tog fart. På eftermiddagen åkte jag ner till Frida som hade fyllt år på torsdagen och där bjöds det på tårta! Sen plockade Anton upp mig igen och vi for vidare till Angelika där vi tillbringade hela kvällen..

 

Lördagen innebar umgänge med Jonte,Sebastian och Stralle på eftermiddagen och senare mot kvällen blev det en filmkväll med Angelika, Anton, Jonte och jag. Såklart så blev det lite cheddarpopcorn, som är ett måste när Anton är här i stan och hälsar på...

 

Söndagen började jag och Anton med att först hälsa på hos Johnny,Eva och Kewin. Fika lite och leka på, innan vi drog vidare ned till Nicke och Lillemor. Väl hemma fick jag veta att jag och Jonte skulle vidare ned till hans farmor som fyllde år. Där var det en hel massa folk, ett riktigt storkalas! Väl hemma fick dagen avslutas med en lugn kväll men den fjärde Johan Falk filmen!

 


Fullt upp!

Den här veckan har verkligen varit full med grejjer att göra. Och har inte dirket tid att redogöra vad som hänt!
Men hela helgen har bestått till att umgås med kusin Anton och hälsa på en hel massa folk..

Har inte ens hunnit sätta in bilderna jag fotade i Luleå i torsdags, men kanske hinner det nu. Om en timme väntar mat hos Jontes farmor och sen blir det en Johan Falk film med Jonte och en tidig kväll skulle inte sitta fel..

Återkommer imorgon när jag har med tid. Chingeling!

Finalist!

Jag gick vidare som finalist i fototävlingen jag ställde upp i. Så alla hängivna läsare och andra som gillar min bild kan ju slinka in stinamanda.blogg.se och rösta på min bild som är nummer 3 :)

Tack på förhand!

(Klicka på bilden för att komma till tävlingen)


Ny fototävling!


Jag är med och tävlar i en fototävling hos http://stinamanda.blogg.se/
Får hoppas på bättre lycka denna gång!


Luleå!

Imorgon tar jag och Jonte tåget mot Luleå. Eller han hoppar av i Boden för att göra några uttagningstester till lokförarutbildningen innan han tar bussen mot Luleå..

Så medan han är och gör testerna ska jag roa mig på stan och tar kanske med kameran och hittar något fint att fota. Sen får man se vad vi hittar på där, bli iallafall en natt på hotell och en hotellfrukost att se fram emot! MUMS!

Avfärd hem sker nångång på fredagen!

Brist på rubrik

En annan version av den här bilden.


Huvudvärk!

Dagen började inte alls bra utan jag hade riktigt ont i huvudet, hade inte tillgång till några värktabletter men bestämde mig för att gå till skolan ändå!
Kämpade mig igenom svetslektionen trots att jag bara ville gå hem, men eftersom jag missar svetsen imorgon fortsatte jag...

Kom iallafall hem efter 11 och fick i mig två tabletter och sen var det godnatt för min del, och har svoit ändå till nu!
Men nu mår jag mycket bättre, skönt!


Snurr i huvudet!

Varför vet jag aldrig vad det är för dag längre? Veckorna går så jäkla snabbt så jag hinner inte riktigt med att byta dag..

Just nu är det mycket som snurrar i min skalle och det mesta är oklart ännu. Trodde det skulle bli en lugn vecka, men så fel man kan ha! Förutom skolan och träningar och det vardagliga livet, ska jag hinna med ett kalas, 2 kanske 3 dagar i luleå, och sen utgång till helgen... Missar dessutom tiden när vi ska pröva våra blivande studentmössor!

Men det löser sig, det brukar det alltid göra!

Hängig!

En bra beskrivande bild hur jag känner mig för tillfället. Men ska rycka upp mig snart, sen väntar en lektion och kanske en träning, beror på hur jag känner mig då!

Måndag!

Trött,sliten och förkyld är dagens känsla. Ingen bra start på veckan helt enkelt!
Nu är iallafall en tid till sjukgymnasten bokad, måste dock ta reda på hur och vart det gör ont. Är svårt eftersom det inte gör ont hela tiden och vissa rörelser går bra ibland osv..

Äh, tror jag bäddar ner mig en stund innan det är dags för lunch!

Sunday

Var ute och promenerade lite imorse med kameran. Var riktigt härligt höstväder, kyligt men soligt!
Därefter värmde jag fötterna ett tag innan jag åkte och hälsade på Sandra, var ett himla tag sen sist och man hade mycket att prata om :)

Har precis ätit en god middag som bestod utav fläskfilé med grädd och svampsås, mums! Nu ska jag försöka konstatera vart i ryggen jag har ont, för att kanske kunna kolla upp det!

Frusen maskros

Sista frusna maskrosen innan snön kom och tog över...

Drömmer mig bort..

Vintern är här, har snöat på bra inatt så vad passar bättre än att drömma sig bort till varmare breddgrader?


Växt

Tagen under lördagen, kanske sista gången för i höst utan snö?

Godis!

Inhandlade lite godis igår, extra kul när man får det i en "kinamatskartong" istället för vanliga påsar.

Dessutom var lådan en väldigt bra kontrast mot nysnön!

 

Har förövrigt suttit och bråkat med matten nyss. Gick inte alls bra då jag gjorde fel på samma tal femtioelva gånger, men nu har jag iallafall hunnit med det som skulle vara gjort tills imorgon!


Vinterjacka på!

Snön vräker ner och temperaturen håller sig kring -8grader. Nu är kanske vintern här för att stanna! Tur att jag har tagit på mig vinterjackan redan för någon dag sedan..

Det är söndag, jag känner mig slö och förkyld.. Tror jag bänkar mig framför tvn :)

Diffuser

Fick förvörigt en försenad födelsedagspresent av Caroline igår. Ett diffuserfilter.
Har dock inte testat det ännu, så får väl ta och göra det här någon dag. Spännande!


Lördag!

Jag har börjat morgonen med en riktigt god smoothie innan jag bestämde mig för att rasta kameran litegrann. Pälsade på mig massor med kläder, men efter ett tag så frös jag ändå! Fast kan ju bero på att termometern håller sig på minussidan..

Gårdagen var bra! Körde ett lyftarpass på eftermiddagen och det gick verkligen hur bra som helst. Fick köra vändningar och ryck lite lätt, och ryggen verkar hålla för det! Nu är det bara öka vikterna succesivt så är jag snart tillbaka till mitt gamla jag.

Efter träningen knallade jag ner till Jim, där bjöds det på film och snacks med en hel massa vänner. Var en riktigt spännande film vi såg, men som vanligt minns jag inte namnet på den.

Frisörbesök!

Idag har jag då sovit många timmar så nu känner jag mig relativt pigg faktiskt. Har hunnit med att vara en sväng på intersport och sen har jag varit och klippt av mitt hår. Skönt måste jag säga, även om det känns väldigt ovant att ha kort!

Min teori om att jag skulle spara långt hår funkade inte. Trivdes inte alls nu sista tiden för jag kunde inte göra något med det. Slutade med att det blev uppsatt i en tofs..

Här är bilder på nya frisyren, dock svårt att få till bilderna så man ser.

Vad tycker ni?

Sängen väntar!

Bild tagen på ett hotell i Turkiet tidigare i år. Gulligt när städerskorna tar sig tid att smycka sängarna!

Förstår inte varför jag är så sjukt trött idag. Efter min springtur tidigare idag, gick jag verkligen in i trötthetens värld och har lyckats ta mig ut. Nu är det inte heller någon idé att göra det, för snart tror jag minsann att jag ska hoppa ner i säng. Behöver nog kanske mer sömn än jag tror...

Är det bara jag..

...som tycker det känns onödigt att duscha om man inte har varit och tränat? Tycker i varje fall att det är lika bra att träna om man ändå ska hoppa in i duschen. Får man ju dessutom två flugor i en smäll.

Så efter skolan har jag varit och sprungit en runda. Min vanliga runda som jag oftast springer! Kanske låter lite tråkigt att springa samma runda om och om igen, men jag tycker det är ganska bra. Man kan ha koll på vad klockan är vid vissa platser och man vet vilket tempo man ska hålla och dessutom vet man hur långt man har kvar!









Sanna, 20, Kiruna